Aktivni kvasac SIHA V (Saccharomyces cerevisiae) 25 gr
6.00 KM
Visokoaktivna čista kultura kvasca za sigurno vrenje masulja crnog i mošta bijelog grožda te voćnih masulja.
Doziranje: 20- 25 g/hl
Primjena: Napraviti mješavinu od 250 ml. mošta i vode (50:50)i zagrijati na 30–35 °C. U tu mješavinu (250 ml) dodati pakiranje SIHA V (25 g) i lagano promiješati. Mješavinu ostaviti da stoji 15-30 minuta, a onda kvasac polagano ohladiti uz dodavanje mošta (razlika u temperaturi pripremljenog kvasca u odnosu na mošt može biti maksimalno 5-8°C). Nakon toga kvasac se može dodati moštu.
Sastav: Aktivni kvasac, E491
Cuvati na hladnom (4-8°C) i suhom mjestu. Otvoreno pakiranje odmah potrošiti.
Kategorija: VINOGRADARSTVO
Oznake: aktivni kvasac, kvasac, siha v, vinski kvasac